Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Se upp med cateringmaten

Publicerat lördag 21 december 2002 kl 13.58
Många cateringföretag i Jönköpings kommun slarvar med hygienen och bristerna är så allvarna att kunderna kan bli sjuka.
Det visar en undersökning som miljökontoret i Jönköping gjort. Och bristerna är många, snligt hälsoskyddsinspektör Per Nilsson. Av de 33 inspekterade cateringföretagen i Jönköping så är det bara ett fåtal som klarar sig utan några allvarliga anmärkningar. De vanligaste anmärknignarna är att maten hålls varm för länge och på ett för dåligt sätt, dessutom kritiseras trånga och smutsiga kök och dålig hygien - brister som kan göra maten farlig. Enligt Per Nilsson var en del företag så slvariga att de riskerar att få sina cateringtillstånd indragna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.