Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Seriekrock stängde E4

Publicerat lördag 4 januari 2003 kl 12.26
Tolv bilar krockade på E4:an sedan en minibuss sladdat och vält vid Råslätt vid niotiden. Sex personer fördes till sjukhus, men ingen skadades allvarligt.
I minibussen, som var tyskregistrerad, färdades två vuxna och fyra barn. Bussen fick sladd i det hala väglaget, körde in i mitträcket och blev liggande på sidan tvärs över vägbanan i höjd med Råslätt. - När vi kom fram stod vi och såg på när ytterligare elva bilar, i både norr- och södergående riktning, körde in i varandra, säger brandmästare Jan Callas till Nyheterna. Olyckorna utlöste ett trafikkaos, E4:an var avstängd i drygt en halvtimma under bärgningsarbetet och det skapade långa köer. Enligt polisen hade inte den tyskregistrerade minibussen dubbdäck. - Eftersom det var en utländsk bil som vistades tillfälligt i Sverige behöver den enligt lagen inte ens ha odubbade vinterdäck, men sunda förnuftet säger ju att man i det här väglaget ska ha så bra däck som möjligt, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till TT. Totalt fick sex personer föras till länssjukhuset, men ingen skadades allvarligt. - Min uppmaning till bilisterna som färdas i länet är att de ska vara mycket, mycket försiktiga idag, säger brandmästare Jan Callas. - Varken dubbar eller andra typer av vinterdäck hjälper idag, det enda som hjälper är att sänka farten rejält, säger Callas till Nyheterna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".