Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
jönköping

Ris trolig orsak till matförgiftning

Publicerat fredag 7 mars 2008 kl 16.28

Det var troligen ris som låg bakom den matförgiftning som däckade nästan en tredjedel av de konståkare som var med i team-sm i konståkning som arrangerades i Jönköping i helgen.

Riset hade kokats i förväg, kylts ner och sedan värmts upp igen.

Ovanligt höga halter av matförgiftningsbakterien Bacillus cereus har hittats i matrester efter en middag som många av åkarna åt på lördagskvällen och det är troligen källan till magsjukan som drabbade ungefär 100 av de som deltog i team-sm i konståkning i Jönköping i helgen, det säger Andreas Matussek som är hygienläkare på Ryhov i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".