Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skärpta krav på matjättar

Publicerat måndag 14 april 2003 kl 16.55
Miljökontoret i Jönköping kommer att höja kraven på företag som hanterar livsmedel i kommunen.
- En kraftig skärpning jämfört med dagens nivå ska minska riskerna för att kunderna ska bli sjuka, säger livsmedelsinspektör Per Nilsson. Miljökontoret i Jönköping vill skärpa kraven på vad företagen ska göra för att hantera vår mat på ett hygieniskt och säkert sätt. Det handlar först och främst om de större företagen, till exempel Ica Maxi och Coop forum, men även sjukhuskök och större restauranger. På sikt ska även kraven ställas på de mindre företagen, ned till minsta pizzeria. Det här har man stöd för i lagen, berättar Per Nilsson, men kommunen har medvetet väntat med att ställa kraven. De nya kraven innebär bland annat att företagen ska göra en mycket avancerad riskanalys för sin livsmedelshantering, man ska ta fram hygienrutiner och utbildningskraven på personalen kan komma att höjas. På sikt ger det bättre livsmedel i kommunen, hävdar mijökontoret.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.