Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mjältbrandshotare gripen

Publicerat fredag 2 november 2001 kl 14.40
För första gången har polisen lyckats gripa en person misstänkt för att ha försökt skicka brev som skulle se ut att innehålla mjältbrandssporer. I samband med husrannsakan hos en stöldmisstänkt 19-åring i Jönköping, hittades ett adresserat brev med vitt pulver.
Polisen vet inte vilket slags pulver det handlar om men brevets innehåll har nu skickats till analys. 19-åringen säger själv att pulvret inte är farligt, och att han bara ville skämta. Brevet var adresserat till ett stort svenskt företag; vilket vill polisen inte säga. 19-åringen är nu anhållen för de stölder som var upprinnelsen till att han greps - men inte för det planerade pulverhotet. Det är nämligen inte straffbart att ha ofarligt pulver i ett kuvert hemma säger Claes Hellgren.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.