Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Biskop tillbakavisar anklagelse

Publicerat fredag 16 november 2001 kl 07.21
Biskopen i Växjö stift har brutit mot tystnadsplikten! Den anklagelsen kommer, som vi berättat tidigare, från den våldtäkts-anklagade höglandsprästen i ett brev till stiftet. Men biskopen själv, Anders Wejryd, tillbakavisar nu anklagelsen.
I en skrivelse till domkapitlet i Växjö har prästen på Höglandet anklagat biskopen Anders Wejryd för brott mot tystnadsplikten. Prästen skriver bland annat att biskopen agerat klandervärt, och att han lämnat ut känsliga uppgifter trots tystnadsplikt. - Men en präst, och därmed också en biskop, har absolut tystnadsplikt vad gäller sådant man erfarit under bikt och enskild själavård. Men det som aktualiseras i skrivelsen faller inte under den kategorin, säger Anders Wejryd till Nyheterna. Domkapitlets beslut om höglandsprästen ska få behålla sitt jobb eller inte, efter den friande domen i tingsrätten, kommer att dröja. - Det krävs minst ett par sammanträden till, säger biskop Anders Wejryd, innan domkapitlet har bestämt sig.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".