Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Klingvall lämnar regeringen

Publicerat fredag 16 november 2001 kl 11.21
Statsrådet Maj-Inger Klingvall lämnar regeringen. Hon lämnar regeringen på egen begäran.
''Jag har i dag hos statsminister Göran Persson begärt entledigande från mitt uppdrag som statsråd i Utrikesdepartementet. Bakgrunden är valet av verkställande utskott vid Socialdemokraternas kongress i förra veckan'', skriver Klingvall i ett pressmeddelande. Jan O Karlsson har utsetts till ny bistånds- och migrationsminister efter Maj-Inger Klingvall. Karlsson lämnar Europeiska revisionsrätten, där han är ordförande, den 31 december. Den 7 januari tillträder han som minister. Karlsson var politiskt sakkunnig åt Thage Erlander och Olof Palme under åren 1968-73. Han har också varit statssekreterare för nordiska frågor 1982-85 och statssekreterare i finansdepartementet 1985-88.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.