Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rättegång efter rekordbeslag av ecstacy

Publicerat torsdag 19 juni 2003 kl 17.13
Åklagaren yrkade på fem års fängelse för de två unga Värnamobor som greps med över 1.000 ecstacy-tabletter i sin bil.
Männen, 20 respektive 21 år gamla, sa att de var oskyldiga och kom med helt olika berättelser om vad som låg bakom den bilresa till Malmö i maj, som slutade med att de greps vid återkomsten till Värnamo. Polisen hittade då över 1.000 ecstacy-tabletter som låg helt öppet i en kartong på golvet i bilen. Ingen sa sig vid rättegången i dag ha någon som helst kännedom om narkotikan, utan skyllde på varandra. Det här är det största beslaget av den farliga party-drogen ecstacy som gjorts här i länet och på gatan skulle det vara värt 100.000 kronor. Kammaråklagare Anders Brokelind hade åtalat båda Värnamoborna för grovt narkotikabrott för han hävdade att dom gjort resan till Malmö i samförstånd för att just köpa ecstacy, som sen skulle kunna säljas i Värnamo. Med tanke på att det handlade om så många tabletter så yrkade han på fem års fängelse. Tingsrätten beslöt att båda männen ska stanna kvar i häktet i väntan på domen, som kommer om två veckor.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.