Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer mat att servera för klubbarna

Publicerat fredag 12 februari 2010 kl 15.34

Från och med nu gäller nya riktlinjer för idrottsklubbar och andra föreningar i Jönköpings kommun som vill servera mat. Det har miljönämnden beslutat.

Fortfarande gäller att man får hantera livsmedel upp till 20 gånger och 9 000 portioner per år.

Det nya är att man ökat antalet fria serveringstillfällen för livsmedel som klassas som mellanrisk och högrisk. Från och med nu får en förening till exempel servera lagad mat fem gånger om året istället för två utan att behöva registrera sig som livsmedelsföretag och därmed betala för tillsyn.

Bakgrunden är nu vägledning från Livsmedelsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".