Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer makt till föräldrarna

Publicerat måndag 21 maj 2001 kl 16.53
Föräldrar som engagerar sig i de lokala skolstyrelserna i Jönköpings kommun ska få mer inflytande och dessutom ersättning för förlorad inkomst. Det är ett par av de förslag som presenterats idag för att få fler föräldrar att vilja deltaga i de lokala styrelserna.
Magnus Rydh, socialdemokratisk ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden i Jönköping säger till nyheterna att ingen ska behöva förlora ekonomiskt för att man sitter med i en lokal skolstyrelse. Även andra än föräldrar ska kunna väljas in i styrelsen, till exempel en mor- eller farförälder ska också kunna delta, liksom föräldrar till barn som inte går på skolan längre. Den lokala skolstyrelsen ska också få vetorätt gentemot rektorn på skolan i flera frågor.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.