Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
kommunsatsning

En miljon ska sälja trygga Värnamo

Publicerat tisdag 12 april 2011 kl 06.45
"Ingen flyttar till otrygghet"
(0:22 min)
Kommunstyrelseordförande Hans-Göran Johansson (C), projektledare Anna Danås och räddningschef Anders Nyberg har uppdraget att marknadsföra Värnamo som en trygg plats. Foto Karin Malmsten / Sveriges Radio

Många invånare i Värnamo känner sig idag otrygga, helt utan anledning, menar kommunen som nu ska satsa en miljon under tre års tid på att marknadsföra trygga Värnamo.

- Dels är det viktigt för dom som redan bor här, men om vi ska växa så måste vi vara en attraktiv och trygg kommun. Man flyttar aldrig till otrygghet, säger kommunsrtyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C).

Hela trygghetsprojektet hamnar på räddningstjänstens ansvar. De ska nu samordna olika förvaltningar, föreningar, och myndigheter som polisen, och se till att Värnamoborna inte bara ska veta att de kan vara trygga utan också känna sig trygga.

- Vi måste bli bättre på att marknadsföra våra trygghetsinsatser, säger projektledare Anna Danås.

Redan i dag finns till exempel kommunens fixartjänst med bland annat glödlampsbyten för att förebygga fallskador hos äldre hos räddnignstjänsten, precis som förebyggande av bränder och skapa säkrare badplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".