Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Anderstorp

Motorbana anmäls för miljöbrott

Publicerat fredag 22 april 2011 kl 12.44
Scandinavian Raceway, kartbild från eniro.se.

Motorbanan i Anderstorp är anmäld för miljöbrott av grannarna, som under många år klagat på för höga ljudnivåer från verksamheten på Anderstorp Raceway.

Åklagare har nu beslutat att inleda en förundersökning för att utreda om det finns anledning eller inte till klagomålen.

Om bullret varit för högt vid tävlingar på banan, så är det otillåten miljöverksamhet.

Det har länge varit en infekterad strid mellan motorbanan och dess verksamhet och några grannar som lider av motorljudet.

Grannarna har gjort otaliga anmälningar, ljudnivåerna har mätts under många år och det är en stor tvist mellan de som vill ha motorbanan kvar och de grannar som vill ha bort den. Bland annat har det varit namninsamling för att motorbanan ska finnas kvar.

Nu pågår alltså en polisutredning efter den senaste anmälan från grannarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".