Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nadina kan inte få vård Bosnien

Publicerat måndag 25 februari 2002 kl 16.53
Svenska myndigheter ska nu utreda om 5-åriga Nadina i Sävsjö kan få vård för sin svåra ögonsjukdom i Bosnien, innan beslutet om avvisning tas. Men sådan vård finns inte på balkan, hävdar en Balkan-expert.
Nyheterna har talat med flera svenska FN-läkare som tjänstgjort i Bosnien och ingen av dem tror att Nadina kan få den specialistvård hon behöver. En av läkarna säger att sjukvården i Bosnien ligger 60 år efter den svenska sjukvården. - Det är väldigt enkelt, Nadina kan aldrig få hjälp i Bosnien. Det är tragiskt men sant, säger Svetlana Djordjic som är balkanexpert vid Olof Palmes Internationella Centrum i Stockholm till Nyheterna. Nadinas ögon tål inte ljus och hennes sjukdom är mycket ovanlig, hittills har bara sex fall bland barn upptäckts i Sverige.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.