Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Restauranger slarvar med hygien

Publicerat måndag 11 mars 2002 kl 13.44
Restaurangerna i Jönköpings kommun slarvar med hanteringen av den mat de serverar. När miljökontoret granskade 105 restauranger under sommaren och hösten förra året var det få som fick godkänt.
På 88 procent av restaurangerna använde inte de anställda hårskydd trots att föreskrifterna kräver det. Vid mer än var tredje restaurang användes ringar och armklockor trots att det är en stor källa till bakterier och smuts. Ofta saknas det tvål vid tvättställen. Bristerna kan i värsta fall kan resultera i att besökarna bli magsjuka. För att kunna hitta fel i hanteringen när något går snett måste restaurangerna också ha ett kontrollprogram. Nästan 80 procent hade visserligen det, men hälften av dem underkändes av miljöinspektören. Under besöken kontrollerades även maten. Av 313 prover var fyra underkända, det vill säga de kan orsaka magsjuka. Två av restaurangerna kunde inte bevisa att det var svenskt kött de serverade trots att de gjorde reklam för det.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.