Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svalt intresse för nyttig mat under hälsoveckorna

Publicerat måndag 1 november 2004 kl 12.08

Nyligen så har det genomförts Hälsoveckor i de flesta av länets kommuner. Under den speciella veckan erbjöd resturangerna ett nyttigare lunchalternativ. Men intresset för den maten var inte speciellt stort.

Quang Tran äger Resturang Corner i Eksjö, en av de restauranger som under Hälsoveckan serverade ett magrare lunchalternativ. Det var en maträtt som i princip var fettfri.

Men den ratades av kunderna, knappt fem procent valde Hälsoalternativet och flera resturangägare som Nyheterna har talat med vittnar om samma sak.

Den så kallade Hälsoveckan genomfördes i många av länets kommuner och är ett sammarbete mellan Kommuner och landsting, med syfte att främja folkhälsan. Ett led i detta var att erbjuda hälsosammare lunchalternativ på resturangerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".