Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Huskvarna

Skolk och bråk när resurserna brister

Publicerat lördag 5 maj 2012 kl 10.38
Alla personalgrupper på skolan ansluter sig till larmet. Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio

Personalen på Alfred Dalinskolan i Huskvarna slår nu larm om en alltmer besvärlig situation på skolan. I ett brev till kommunfullmätkige skriver personalen att skolans resurser inte räcker, och de vädjar om ett möte om höstens besparingar.

Bristen på resurser på Alfred Dalinskolan märks bland annat på att det är stökigt och bråkigt i korridorerna, och att skolket ökar, skriver personalen.

Skolan haft ett projekt på försök med två lärare under så många lektioner som möjligt. Men besparingarna inför nästa läsår gör att den möjligheten försvinner eftersom skolpersonalen också behövs i korridorerna.

"Skolan behöver fritidsledare och resurspersonal för att nå alla mål i styrdokumenten" står det i brevet.

Följden av besparingarna blir att eleverna inte når målen, menar personalen och i sitt brev bjuder de också in politikerna till en dialog om resurserna i skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".