Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lasso

”Maten är för anskrämlig”

Publicerat tisdag 8 maj 2012 kl 14.32
Linda Christoffersson: ”Näringsinnehållet kan man fundera över”
(6:40 min)
1 av 2
Petra Ståhl, Jennie Delbert, Cecilia Axelsson, och Linda Christoffersson har tröttnat på den dåliga maten på Slättens förskola i Vaggeryd. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
Socialdemokratiska kommunalrådet Berry Lilja. Arkivbild: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
2 av 2
Socialdemokratiska kommunalrådet Berry Lilja. Arkivbild: Karin Malmsten/Sveriges Radio.

Den är smaklös, näringsfattig och dessutom får barnen ont i magen. Nu har föräldrar i Vaggeryd tröttnat på ”cook and chill”-maten i kommunens skolor och förskolor och kräver en förändring.

”Cook and chill” ’är en metod där maten lagas av ett centralkök där den snabbt kyls ner innan den sedan värms upp igen på plats. I Vaggeryds kommun har man använt sig av matlagningssättet i flera år för att få mat till skolor, förskolor och äldreboenden.

Många gånger under årens lopp har föräldrar höjt röster för att maten inte smakar något, att den ska ha lågt näringsvärde och att grönsakerna inte räcker till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".