Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mullsjö

Fukt gör vårdcentralens personal sjuk

Publicerat tisdag 21 augusti 2012 kl 14.58
Lise-Lotte Hedström: ”Viktigt personalen mår bra”
(1:16 min)
1 av 2
Foto: Eddie Windborg/Sveriges Radio.
2 av 2
Sektion för sektion stängs nu vårdcentralen i Mullsjö ned. Foto: Eddie Windborg/Sveriges Radio.

Landstingets vårdcentral i Mullsjö måste nu stängas bit för bit samtidigt som kommunen, som äger fastigheten, sanerar den svårt fuktskadade byggnaden i olika etapper.

Bakgrunden är fuktproblem som funnits i många år och som bland annat lett till att flera sjuksköterskor tvingats byta arbetsplats.

– Det är ju åtgärder som vi måste göra, vi måste göra det för att få det bra. Det är inte roligt, det är det inte, men det är viktigt att personalen mår bra säger Lise-Lotte Hedström som är vårdadministratör på vårdcentralen i Mullsjö.

Nytt yttertak, rengjord ventilation, nya plastmattor och mätningar för mögel är några av de åtgärder som Mullsjö kommun vidtagit för att åtgärda fuktproblemen på vårdcentralen. Men för att helt göra klart allt arbete måste nu lokalen stängas av en bit i taget till dess att alla hantverkare blir klara.

– Det här är snarare något som kan komma från lim i en matta eller något annat, samtidigt som vi går igenom hela vindarna och tittar så det inte ligger något där. Något skräp eller något som är kvar och är fuktskadat eller någonting, säger Peter Bååth som är fastighetschef på Mullsjö kommun.

När tror du det finns en möjlighet att de här problemen är åtgärdade?

– Vi får ju dra igång det här med allt folk vi har och även med externa så fort som möjligt. Vi måste ju gå vidare och göra fuktmätningar och andra mätningar på mattor och golv och tak. Det är målet vi har, att vi ska kunna stänga sektioner allt eftersom. Vi gör en sektion i taget, säger Bååth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".