Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kladdkakedom kan förändra restaurangbranschen

Publicerat torsdag 17 december 2015 kl 15.05
Stefan Johnsson, ombudsman: Vi kan inte garantera...
(0:43 min)
Kock i restaurang. Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

– Oturligt nog är det lite slarvigt med allergier, säger Stefan Johnsson som är ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

Domen i det omtalade kladdkakemålet kan komma att påverka hela restaurangbranschen, det säger idag företrädare för Hotell- och restaurangfacket.

En köksmästare i Eksjö fälldes i veckan för vållande till kroppsskada, sedan en gäst fått kladdkaka med ägg trots att han meddelat att han var allergisk mot det.

– Man har ju faktiskt, som yrkesmänniska, ett ansvar för att det inte ska innehålla det här. Är man det minsta osäker ska man tala om det, däger ombudsman Stefan Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".