Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nässjö

Han tar semlan till en ny nivå

Publicerat fredag 15 januari 2016 kl 08.42
Markus Ekelund: Konsistensen blir lite tjockare chai latte
(2:47 min)
Markus Ekelund med semoothien. Foto: Privat.
Markus Ekelund med semoothien. Foto: Privat.

Förra året gjorde semelwrapen succé. Om Markus Ekelunds flytande semmel-variant slår lika hårt återstår att se.

Det börjar närma sig semmeltider och i konditorierna skyltas med de klassiska bullarna, fyllda med mandelmassa och grädde. Under åren har dock försök gjorts att förnya semlan, senast kom semlewrapen - som faktiskt slog ganska hårt.

Förnya semlan ville även Markus Ekelund, ägare till Thimons konditori i Nässjö, göra. I år presenterar han därför "semoothien" - en semla i flytande form.

Jag tänkte väl på förr i tiden då man åt semla med hetvägg, semla och varm mjölk, men ville göra det lite mer 2016. Tar varm mjölk och semlan, mixer det så att det blir en smoothie, berättar Markus i P4 Jönköping.

Huruvida varianten slår bland semelfolket är dock oklart.

– Det har varit en livlig debatt på vår facebooksida och det växer hela tiden. Vi säljer en och annan, inte så många måste jag erkänna. Till och med personalen var skeptiska till idén men när de fick smaka var de med på det.

Hör Markus berätta om semoothien i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".