Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ilska över parkeringssituationen vid länets sjukhus

Publicerat lördag 21 maj 2016 kl 07.51
Thord Lang: Man borde skapa fler platser
(1:30 min)
Här var tidigare parkeringsplatser.
1 av 4
Här var tidigare parkeringsplatser. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Södra parkeringen där det nu finns färre p-platser.
2 av 4
Södra parkeringen där det nu finns färre p-platser. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Även vid huventrén är det ibland ont om parkering.
3 av 4
Även vid huventrén är det ibland ont om parkering. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Tillbygget av Värnamo sjukhus har tagit en del av södra parkeringen.
4 av 4
Tillbygget av Värnamo sjukhus har tagit en del av södra parkeringen. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.

Ilskan och irritationen växer över parkeringssituationen vid länets tre sjukhus. Ombyggnationer och underdimensionerade parkeringsplatser gör att bilister inte hittar någonstans att parkera.

Det var bråttom, den anhöriga som Thord Lang hade med sig var sjuk, stod och väntade. Thord blev stressad och ställde sig till slut på en gräsplätt vid sidan av. Och fick p-böter på 500 kronor.

– När vi kör upp mot huvudparkeringen så ser vi att det är alldeles smockfullt och man hade egentligen inte tid att åka runt och leta parkering. Det var absolut ett stressmoment, berättar Thord Lang.

– Att man får P-bot för att man gjort allt man kan för att sköta sig så bra som möjligt men att det inte gick att göra bättre... Man hade ju fullt upp med sjukdomssituationen så jag tyckte det var ganska surt faktiskt. Man borde göra något bättre av situationen och tillskapa fler platser helt enkelt, fortsätter han.

Ombyggnationerna både vid Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset i Eksjö har påverkat parkeringsmöjligheterna och vid Ryhov i Jönköping har bristen varit ett problem länge både för patienter och anställda, inte minst för att patienterna blir fler.

En ny besöksparkering med 40 bilar är på gång i Jönköping och planerna är att bygga ännu fler om politikerna säger ja.

Robert Burman vid Regionfastigheter säger att man just nu, med dom pengar man har, inte lyckats få fram fler P-platser i Värnamo under ombyggnationen men lovar att det även där ska bli fler på sikt.

– När alla projekt är klara som vi håller på med nu så finns en yta som det är tänkt att vi ska bygga ut parkeringar på, säger Robert Burman.

Kunde ni sett till att det fanns fler parkeringar även under ombyggnationen i Värnamo?

– Allting går att tillskapa men det är fråga om kostnaden och vad vi gör med skattemedlen och det här är en övergående situation.

Den här nyheten kom till efter ett tips från Publiknätverket. Gå med du också och påverka vårt innehåll!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".