Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kultur

Eksjö ratar regionens biobiljetter

Publicerat söndag 2 april kl 11.20
Ola Fjällman: Man borde kunna få välja
(1:28 min)
Biografen Metropol i Eksjö
1 av 3
Biografen Metropol i Eksjö tar inte emot regionens personal-biobiljetter. Foto: Foto: Göran Sterne
Personalklubbens biobiljetter vid Region Jönköpings län
2 av 3
Billiga biobiljetter finns att köpa för regionens anställda via personalklubbarna.
Ola Fjällman, ordförande för den ideella föreningen som driver Metropol i Eksjö.
3 av 3
Ola Fjällman, ordförande i föreningen som driver biografen i Eksjö, vill nu ha en dialog med regionen om personalbiljetterna. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio

Tiotusentals subventionerade biobiljetter säljs varje år till regionanställda, men biljetterna funkar inte på biografen i Eksjö.

Tiotusen anställda vid Region Jönköpings län kan i dag köpa billiga biobiljetter från personalklubbarna och biljetterna har även använts som julgåva till anställda.

Biljetterna kostar bara 90 kronor att jämföra med priset på biografen som kan ligga mellan 115 uppemot 170 kronor. Biljetten löser man in där man går till bio över hela Sverige, både på SF och andra biografer - utom i Eksjö.

Föreningen som driver Metropol i Eksjö anser att man får så dålig ersättning av SF för biljetterna att man går med förlust och då har man valt att inte ta emot dom alls.

– Antingen kan man inte utnyttja dom alls eller så måste man ta sig någon annanstans än hit för att kunna använda dom, säger Ola Fjällman som är ordförande i föreningen som driver Metropol.

– Det är ju dåligt för båda parter, säger han och tycker ersättningen man får borde höjas.

Så reagerar Eksjöborna på att inte kunna använda biljetterna i Eksjö, hör ordföranden berätta i ljudet ovan!

Föreningen som driver biografen Metropol här i Eksjö tycker att man får för låg ersättning av SF Bio när man skickar in biljetterna. Man går med förlust och därför tar man helt enkelt inte emot biljetterna sedan några år tillbaka, något som kunderna reagerar på berättar ordförande Ola Fjellman

Enligt regionens personalklubb i Eksjö säljer man mellan 3 000 och 5 000 sådana här biobiljetter till anställda varje år och ifrågasätter varför Metropol inte kan ta emot biljetterna.

– På ett sätt är det synd eftersom vi säljer biljetterna här i Eksjö att dom inte fungerar just här är ju tråkigt när dom fungerar i resten av landet och länet, säger Niclas Malmborg, ordförande för höglandets personalklubb.

Varför köper ni inte direkt från Metropol?

– Eftersom många reser in till Höglandssjukhuset här i Eksjö vill vi ha en biljett som alla kan använda där man bor, säger Nicklas Malmborg.

Föreningen som driver Metropol i Eksjö ska nu försöka få en dialog med regionen för att ändra på det här.

– Man kanske kan få välja som anställd: SF eller den lokala biografens biljett, föreslår Ola Fjällman.

I personalklubbarnas information och på regionens intranät framgår att biljetterna inte kan lösas in i Eksjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".