Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dagvatten orenat ut i Vättern

Publicerat onsdag 8 maj 2002 kl 17.01
Hälften av regn- och snövattnet som rinner av gatorna i Jönköpings kommun rinner orenat rätt ut i Vättern. Därmed drar vattnet med sig tungmetaller och andra föroreningar ut i sjön.
Det visar en granskning som gjorts av två studenter vid Högskolan för lärarutbildning och kommunikation, HLK, i Jönköping, Håkan Jaktlund och Pernilla Eklund. I studieprojektet ingår att skapa opinion och väcka debatt. Därför har de lagt ut resultatet på Internet med uppmaningen till politiker och beslutsfattare att nu göra någonting åt problemet. - Jag trodde allt vatten renades, så jag blev förvånad, säger Håkan Jaktlund till Nyheterna. Ola Broberg, länsexpert på miljöfrågor vid länsstyrelsen i Jönköping, håller med studenterna att något måste göras. Samtidigt säger han att det finns större miljöhot mot Vättern som prioriteras högre. Flera projekt för att lösa dagvattenproblemet pågår också i Jönköpings kommun.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.