Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Här är maten till Valborg

Publicerat fredag 28 april kl 17.03
Kocken Magnus Staaf: Att få äta är lyx...
(2:43 min)
Sparrissoppa.
En härlig soppa slinker lätt ner... Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Julen har sin skinka, midsommar sin sill - men vad äter man när våren ska firas in..?

Elden är tänd, "Sköna maj" är sjungen och sista raketen är uppskjuten - men vad ska vi äta?

De flesta högtider har sina självklara maträtter, men det finns få som känns Valborg. P4 Jönköpings reportrar Sanna och Malte tog sig därför in i kockens Magnus Staafs kök för att höra vad han rekommenderar.

En soppa och en vegetarisk... Hör Magnus tips i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".