Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svårt hitta tom lägenhet i länet

Publicerat torsdag 21 juni 2001 kl 17.50
Det blir allt svårare att få tag i en lägenhet i Jönköpings län. Antalet tomma hyreslägenheter har minskat med 34 procent jämfört med förra året. Men det finns stora variationer runt om i länet.
Det är i dom områden som har många småindustrier som det är svårast att få tag i en lägenhet i länet. Det visar ny statistik från statistiska centralbyrån, som har tittat efter lediga lägenheter hos dom kommunala bostadsbolagen och de stora privata bostadsbolagen. Att få tag i en lägenhet i Gnosjö eller Vaggeryd är nästintill omöjligt. Även i Habo å Jönköping så kan det vara svårt. De kommuner på Höglandet, som har problem med för stor utflyttnuing, har flest lediga lägenheter. I Aneby och Vetlanda så har antalet tomma lägenheter till och med ökat jämfört med förra året. Länets bild stämmer bra överens med riket i övrigt landet - en attraktiv arbetsmarknad betyder färre tomma lägenheter.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.