Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lokal mat dör ut?

Publicerat tisdag 11 oktober 2005 kl 06.48
Bjurbäcks lammfiol och speltsallad "tabouleh"

Den lokala matkulturen här i länet riskerar att dö ut om inte restaurangägare börjar uppmärksamma traditionerna.

Hushållningssällskapet i Jönköping slår nu larm om att den lokala maten inte tas på tillräckligt stort allvar. Igår hade de ett möte för att förbättra samarbetet kring lokalt producerad mat.

Jenny Granefelt som säljer potatis, ägg och spannmål från sin gård utanför Värnamo var en av deltagarna.

- Vi har snappat upp utländska influenser när vi redan har allt hemma, säger hon till nyheterna.

- I det här länet borde fler krögare jobba med den här biten, säger Maria Jansson, som leder projektet Lantmat i Småland och på Öland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".