Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Laxslarv kan orsaka sjukdomar

Publicerat fredag 29 juni 2001 kl 07.46
Flera butiker i Nässjö kommun slarvar med förvaringen av vacumförpackad lax.
Ett slarv som kan göra så att mördarbakterier frodas, något som i sin tur kan få allvarliga konsekvenser för den som äter av fisken. Hjärnhinneinflammation, blodförgiftning och fosterdöd är några exempel. Mats Gustavsson som är miljö och byggnads inspektör i Nässjö uppmanar nu konsumenterna till att vara extra uppmärksamma och kontrollera att laxen inte förvarats i högre temperatur än fyra grader och inte heller längre än tre veckor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".