Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Osäkert med kommunalförbund

Publicerat fredag 20 april 2001 kl 08.41
Planerna på ett kommunalförbund för de sex kommunerna på Höglandet har bromsats upp. I förra veckan sa ju kommunstyrelsen i Tranås nej till att vara med och nu är det osäkert vad som ska hända.
Tanken var att ett kommunalförbund skulle börja jobba så smått redan i höst på höglandet och fungera fullt ut från årsskiftet. Förslag till stadgar är just nu ute till diskussion i de sex höglandskommunerna och allt var frid och fröjd ända till i förra veckan då kommunstyrelsen i Tranås plötsligt sa ett enigt ''nej tack''. Även i Aneby och Vetlanda har det varit spridda protester. Hittills har samarbetet på höglandet skett i den så kallade kommunklubben där topparna i de sex kommunerna träffas. På onsdag, den 25 april, ska man träffas igen. Då var det meningen att det slutliga förslaget till kommunalförbund skulle sys ihop och nu pågår intensiva diskussioner i kulisserna om hur man ska reda upp situationen. - Ett alternativ är att dom andra fem kommunerna, förutom Tranås, bildar ett kommunalförbund, säger Ulf Fransson, kommundirektör i Nässjö.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.