Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sverigedemokrat utpekad av AFA

Publicerat måndag 24 juni 2002 kl 08.04
En Sverigedemokrat som kandiderar till kommunvalet i Jönköping i höst pekas ut som nazist av organisationen Antifascistisk aktion, AFA.
Sverigedemokratens ansikte har funnits på dekaler över centrala Jönköping och nu är händelsen polisanmäld. "Du har en nazist som granne" - den texten har funnits och läsa på klisterlappar på busskurer och lyktstolpar över centrala Jönköping. Under texten fanns bild, namn, adress och telefonnummer till en av dom Sverigedemokrater som i höst finns på partiets lista för kommunvalet i Jönköping. Längst ner finns adressen till organisationen AFAs hemsida. Sverigedemokraten, som är en 29-årig jönköpingsbo, vill inte ställa upp på en intervju - har nu polisanmält händelsen och det är rubricerat som förtal. På partiets kontor i Stockholm ser man allvarligt på händelsen. Det gör också polisen i Jönköping men dom har svårt att göra något eftersom det inte finns någon enskild person att gå på -något som en odemokratisk organisation som AFA utnyttjar, det tycker Benny Hjern, som forskar i demokratifrågor. Han säger att även om Sverigedemokraternas åsikter kan diskuteras - så är det AFAs metoder som är dom minst demokratiska.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.