Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hjo vill till Jönköpings län

Publicerat måndag 8 juli 2002 kl 20.55
Hjo kommun kan i en framtid komma att lämna Västra Götalands-regionen och istället gå över till Jönköpings län.
Kommunalrådet i Hjo, folkpartisten Torbjörn Birgersson, säger till Radio Jönköping att misstron mot det nya storlänet är grundmurat i Hjo och att kommunen har allt att tjäna på att byta län. Torbjörn Birgersson säger att det är fullt möjligt att Hjo lämnar Västra götalands-regionen inom en tio års-period för att istället bli en del av Jönköpings län. Skövde har länge varit den självklara centralorten för hjoborna - men även där sker förändringar. För nu börjar pendlingsströmmarna gå söderut, mot Jönköping. Habo och Mullsjö valde att gå över till Jönköpings län när Västra Götalands-regionen bildades. Och enligt Torbjörn Birgersson har de två kommunerna aldrig behövt ångra det valet. Och i Hjo växer nu missnöjet med den nya regionen och kommunalrådet Torbjörn Birgersson har svårt att se att nånting egentligen har blivit bättre i storlänet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.