Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjukhusmaten har stora brister i länet

Publicerat onsdag 10 juli 2002 kl 08.00
Det finns stora brister i hanteringen av sjukhusmaten i Jönköpings län, enligt en undersökning som Livsmedelsverket har gjort i sju sydliga län.
Det är när maten lämnar storköken och ut på avdelningarna som hanteringen brister och det kan resultera i att patienterna blir magsjuka. Personalen har för dålig utbildning, egenkontrollen brister och även lokalerna fungerar dåligt, enligt Livsmedelsverket. Undersökningen visar att 85 procent av personalen saknar utbildning om hur man ska hantera livsmedel och livsmedelsverket planerar nu att skärpa föreskrifterna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.