Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i industri på Sjöhagsvägen 14 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
(Publicerat idag kl 11.22)
P4 Västmanland

Antagningen klar till högskolan

Publicerat torsdag 11 juli 2002 kl 18.05
Antagningen till Högskolan i Jönköping är nu klar efter den första urvalsomgången.
Det populäraste programmet är socionomutbildningen. Här går det drygt nio sökande per antagen student. Totalt sökte över 2500 personer till utbildningen i höst. 450 av dessa var behöriga, men bara 50 kom in. Näst svåraste utbildningen att bli antagen till på högskolan i Jönköping är i höst det affärsrättsliga programmet. Här gick det 3,7 sökande på varje plats. På tredje plats kommer Arbetsterapeutubildningen. Men alla utbildningar på högskolan i Jönköping har inte lika lätt att fylla sina platser. Minst antal sökande i förhållande till antalet platser har utbildningen för grundskollärare i matte/no. På den utbildningen har inte ens hälften av utbildningsplatserna fyllts. Lika tomt i föreläsningssalarna kommer det att vara på utbildningarna för naturvetetenskapligt basår och ingenjörsutbildningen mobil kommunikation.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".