Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunvalet i Värmland

Publicerat måndag 16 september 2002 kl 07.20
Det blir maktskifte i åtminstone två värmländska kommuner, i Hagfors och Kristinehamn.
I Kristinehamn led socialdemokraterna och vänstern ett svidande nederlag, tappar tillsammans sex mandat i fullmäktige och de borgerliga partierna kan ta över. I Hagfors tar socialdemokraterna tillbaka makten, Nils Persson blir ännu en gång kommunalråd och vänsterpartisten Margret Bergqvist får gå. I Karlstad var det som vanligt jämnt mellan blocken och miljöpartiet och nykomlingen Sveriges Pensionärers Intresseparti, SPI, blir vågmästare. Det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna kom in med en representant i tre Värmlandskommuner - i Sunne, Kristinehamn och Arvika. Valdeltagandet i kommunvalet var lägst i Eda (67,4 procent), högst i Hammarö kommun (82,2 procent).
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.