Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Matbutikerna slarvar med temperaturerna

Publicerat lördag 2 november 2002 kl 08.56
Många butiker har alldeles för höga temperaturer i sina kyl-och frysdiskar, enligt en granskning som gjorts i Karlstad.
När miljö-och hälsoskyddskontoret i somras kontrollerade temperaturerna i 42 butiker var det bara en av tre butiker som hade tillräckligt kallt i frysar och kylar. I hälften av butikerna var temperaturen högre än 8 plusgrader i någon kyl och i sju butiker högre än 12 plusgrader. Det är framförallt i de öppna kylarna, där skivat pålägg hänger, som temperaturerna är för höga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".