Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Matbutikerna slarvar med temperaturerna

Publicerat lördag 2 november 2002 kl 08.56
Många butiker har alldeles för höga temperaturer i sina kyl-och frysdiskar, enligt en granskning som gjorts i Karlstad.
När miljö-och hälsoskyddskontoret i somras kontrollerade temperaturerna i 42 butiker var det bara en av tre butiker som hade tillräckligt kallt i frysar och kylar. I hälften av butikerna var temperaturen högre än 8 plusgrader i någon kyl och i sju butiker högre än 12 plusgrader. Det är framförallt i de öppna kylarna, där skivat pålägg hänger, som temperaturerna är för höga.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.