Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Kvinnoprästmotståndare bildar eget stift

Publicerat tisdag 7 januari 2003 kl 08.20
Kvinnoprästmotståndare inom Svenska kyrkan vill öppna eget med eller utan kyrkoledningens välsignelse. Enligt tidningen Smålandsposten planerna planerar man nu att bilda ett eget stift.
Enligt planerna skall en missionsprovins upprättas i Sverige. Ett stift som inte är geografiskt bundet till något territoriellt område. I ett hemligt dokument undertecknat av Bengt Birgersson och Per-Anders Grunnan, ordförande respektive sekreterare i arbetsgruppen, står det enligt Smålandsposten att förberedelserna är långt gångna. Under ett nyvalt biskopskollegium ska församlingar, bönegrupper och olika stödorganisationer knytas. Konkret väntas arbetsgruppen föreslå att biskopar ska vigas utomlands av flera biskopar från flera av Svenska kyrkans erkända samfund. Möjligen också av biskopen i Göteborg, Bertil Gärtner.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".