Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fettisdag och semmelhysteri

Publicerat tisdag 24 februari 2009 kl 11.40
Göran Åhs har bakat semlor sedan halv två inatt. Foto: Gustav Larson.

För alla som gillar vitt bröd, grädde och mandelmassa är denna dag en stor dag.

Fettisdagen är här och när vi träffade Karlstadsbagaren Göran Åhs vid sjutiden imorse hade han redan hunnit att tillverka ett modigt antal semlor.

Redan före halv två inatt satte han igång med att baka de härligt fluffiga mandelbakelserna och imorse hade han hunnit med omkring 2000 stycken. Och fler lär det bli under dagen.

Göran Åhs bageri började med att sälja semlor efter trettonhelgen, medan andra bagerier sålt semlor ända sedan i oktober.

– Det är bedrövligt, säger Göran Åhs, som tycker att man ska hålla på traditionerna och gör jämförelsen med kräftorna som numera äts året runt.

– När jag började så serverade vi semlor bara på tisdagar, men sen blev det tisdag och torsdagar, för det blev så mycket att göra den där enda tisdagen i veckan. Men nu är det ju alla dagar i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".