Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Storseger för nej-sidan i folkomröstningen

Publicerat måndag 15 september 2003 kl 06.56
Det blev ett rungande nej till emu vid gårdagens folkomröstning.Här i Värmland röstade 65,2 procent mot emu och 32,9 procent för. 1,9 procent av de värmländska rösterna var blanka.
I Sverige som helhet fick nej-sidan 56,1 procent, ja-sidan 41,8 och 2,1 procent av rösterna var blanka eller ogiltiga.I hela landet deltog 81,2 procent av de röstberättigade.Om vi jämför folkomröstningssiffrorna med partipolitisk hemvist så hade moderaterna flest ja-sägare, 75 procent. Bland folkpartisterna röstade 71 procent ja till emu. Bland socialdemokraterna fick båda sidor 49 procent.88 procent av vänsterpartisterna röstade nej och 84 procent av miljöpartisterna. AQllt enligt SvT:s vallokalsundersökning.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.