Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

HL Displays problem fortsätter

Publicerat tisdag 16 september 2003 kl 06.56
Vinsten minskar för företaget HL Display. I våras flyttade verksamheten i Lesjöfors till Falkenberg och nu varslar företaget på nytt. Denna gång i Sundsvall.
I går kom delårsrapporten för HL Display, som bland annat tillverkar prisskyltar till butiker. Företaget redovisar en vinst före skatt på 11 miljoner kronor för perioden januari-augusti. Det kan jämföras med vinsten på 45 miljoner kronor för motsvarande period i fjol. Försäljningen minskade till 741 miljoner kronor från 763 miljoner kronor, enligt delårsrapporten. HL Display hade tidigare verksamhet i Lesjöfors men beslutade i vintras att flytta produktionen till Falkenberg. 37 personer blev arbetslösa. Nu har företaget också varslat 32 anställda i Sundsvall om uppsägning. Den långsiktiga produktutvecklingen ska flyttas från Sundsvall till Karlskoga och produktionen ska anpassas efter läget på marknaden. Både tjänstemän och verkstadsarbetare kan komma att sägas upp. I Karlskoga kommer 4 nya tjänster att tillsättas.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.