Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Måltidsentreprenörer

Värmländsk mat ger diplom

Publicerat onsdag 13 oktober 2010 kl 13.19
Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix.

Fyra värmländska restauranger har fått diplom för att de är så bra på att servera genuin värmländsk mat och mat som är närproducerad. Bland de diplomerade är Christina och Hans Skan som driver gästgiveriet på Ölme prästgård

Det är den ideella föreningen Värmlandsmat som för första gången uppmärksammar måltidsentreprenörer som tänker värmländskt i alla led.

I projektet Värmlandsupplevelsen ingår flera delar. En av dessa är att diplomera de krögare, måltidsentreprenörer, som serverar genuin värmländsk mat eller på annat sätt sprider kunskap om det värmländska matbordet.

Landshövding Eva Eriksson leder arbetet i ett kluster som arbetar för att sätta Värmland på matkartan. Målsättning med projektet är att värmlänningar och besökare i Värmland ska hitta genuina matställen spritt i hela länet där man kan avnjuta värmländska måltider med både husmanskost och lite finare middagar.

Övriga diplomerade är Bo-Göran Sjögren och Kjell Björnstad, Trelento mat&möte, Jens Meyer, Skogen i skolan och Marianne Krönsjö, Sillegården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".