Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ökad barnfattigdom

Publicerat måndag 18 mars 2002 kl 11.57
Fattigdomen bland barn har ökat i Sverige under 1990-talet. Idag lever vart femte barn i fattigdom. Det visar en rapport från Rädda Barnen som presenterades på måndagen.
Med fattiga barn avses de under 18 år som lever i familjer med större utgifter än inkomster och i familjer som har socialbidrag. Undersökningen visar att det är stora skillnader mellan olika kommuner. Eda hamnar på 8:e plats bland de kommuner med störst andel barn i fattiga hushåll. Där lever 24% av barnen under fattiga förhållanden. Årjäng hamnar på 18:e plats med 22% fattiga barn. Lägst barnfattigdom i landet har Nykvarn med drygt 5% procent. Undersökningen visar också att det är stora skillnader mellan barn med svensk respektive utländsk bakgrund. 1999 anses 12% av barnen med svensk bakgrund vara fattiga, mot 38% av barnen med utländsk bakgrund.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.