Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Resturanger dåliga på kontroll

Publicerat onsdag 20 mars 2002 kl 06.41
Det finns mycket stora brister i hur restaurangerna i Karlstad sköter sin egen kontroll i verksamheten.
Det visar en rapport från miljö och hälsoskyddskontoret som under förra året besökte 92 krogar och gjorde kontroller. 74 procent av restaurangerna hade fastställda egenkontrollprogram, men det var bara 22 procent som dokumenterade resultaten av sina kontroller. Många restauranger svalnar av sin mat på ett felaktigt sätt vilket kan medföra matförgiftning och när det gäller rengöring av ytor och skärbräden var cirka 20 procent av de prover som togs inte godtagbara.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.