Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjukhusfrukost förstörd i värmeskåp

Publicerat tisdag 25 juni 2013 kl 10.30
Eva Bångerius: "Det är den mänskliga faktorn"
(1:36 min)
Eva Bångerius som är kostverksamhets chef på landstinget framför en av de vagnar som den kalla maten kommer att värmas upp i. Foto: Malin Björk/Sveriges Radio.

Frukostleveransen till Arvika sjukhus i söndags var ingen höjdare. Under transporten från Karlstad placerades maten av misstag i ett värmeskåp vilket fick resultatet att smöret rann, flingorna hade smält och filen var het.

– Det är ett misslyckande, säger Eva Bångerius, områdeschef på Landstingsservice.

Det är inte första gången som frukosten hamnar i ett värmeskåp. Samma sak skedde för ett par veckor sedan.

-- Det är brister i rutiner, den mänskliga faktorn. Vi har levererat till Arvika sedan 1 oktober 2012. Varför vi misslyckas så just nu har jag ingen förklaring till. Nu ser vi över våra rutiner så att detta inte ska återupprepas, säger Eva Bångerius.

Nu har man lagt in en extra kontrollfunktion innan matvagnarna lämnar kyllagret. Allt för att kontrollera att frukostbrickorna till Arvika är placerade på rätt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".