Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljövetenskapliga utbildningen i Karlstad håller inte måttet

Publicerat fredag 28 juni 2013 kl 10.38
Huvudentrén vid Karlstads universitet

Utbildningen i miljövetenskap vid Karlstads universitet har "bristande kvalitet". Det konstaterar Universitetskanslerlämbetet som granskat 39 av landets utbildningar som leder till examina inom miljövetenskap. Bland annat har man funnit att utbildningen i många fall inte når de mål som satts upp och att för många bristfälliga arbeten blivit godkända.

– Att få omdömet bristande kvalitet betyder förstås att vi måste analysera vilka åtgärder som vi behöver vidta. Det arbetet startar omedelbart, säger prorektor Thomas Blom, i ett pressmeddelande.

Universitetskanslersämbetet har utvärderat 39 utbildningar vid 15 lärosäten som leder till examina inom miljövetenskap och närliggande huvudområden. Majoriteten av utbildningarna, 27 stycken, bedöms hålla "hög kvalitet". Tre utbildningar fick omdömet "mycket hög kvalitet" medan åtta bedöms ha "bristande kvalitet".

– Det som denna utvärdering bedömt är examensarbeten från läsåret 2011/2012. Sedan dess har utbildningen arbetats om och ges nu i en ny form. Resultatet från utvärderingen tar vi till oss, men jag tror att vi kommer att kunna konstatera att en del av bristerna redan är eller är på väg att bli avhjälpta genom den nya utbildningen, säger Thomas Blom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".