Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bageri i Karlskoga laddar för ramadan

Publicerat tisdag 9 juli 2013 kl 14.01
"De första dagarna är det jättesvårt"
(1:15 min)
Leila Karim Haider jobbar på Khatoons bageri i Karlskoga och hon bakar bröd inför ramadan. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio

Förberedelserna inför den muslimska fastemånaden är i full gång. Under onsdagen börjar ramadan och på Khatoons bageri i Karlskoga bakas både söta kakor och matbröd.

Leila Karim Haider har bakat bröd sedan klockan fem i morse. Nu packar hon bröd inför den stora anstormningen som kommer under dagen, många köper på sig ett lager bröd för att ha hemma. Men att fasta under dagarna och samtidigt baka bröd i ett varmt bageri kan vara svårt.

- Det är svårt de första dagarna. Man är van att gå till kylskåpet när man är hungrig. Men man vänjer sig.

Under fastan är det viktigt att vänja magen. Efter en hel dag utan mat är det viktigt att börja kvällen med något lätt.

- Man får börja med lite te, några daldlar eller någon soppa. Sedan kan man äta allt gått, säger Leila Karim Haider. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".