Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så gör du Elvismackan

Publicerat torsdag 8 januari 2015 kl 13.53
Elvismacka. Foto: Anna Lingsell/ SR Värmland
Elvismacka. Foto: Anna Lingsell/ SR Värmland

Det finns många varianter på den macka som Elvis gärna åt till kvällsmat. Vi gjorde vår egen variant.

Rosta två stora skivor rostbröd, helst surdegsbröd.

Smöra skivorna rikligt.

Bred onödigt mycket jordnötssmör på båda skivorna.

Lägg några baconskivor på den ena mackan

Lägg skivad banan på den andra.

Täck skivorna med blåbärssylt.

Lägg ihop.

Ät och säg mmmmm...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".