Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stort intresse för lokalt producerad mat

Publicerat lördag 17 januari 2015 kl 10.00
Hushållningssällskapet: "Vi startar en grossistverksamhet för lokalt producerad mat"
(1:29 min)
Matmöte i Lysvik.
Det var många, ett sjuttiotal i Lysviks Bygdens Hus som var med på det första möte för att starta ett nätverk för småskaliga lokala matproducenter. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Intresset för att tillverka mat lokalt i småskalig verksamhet ökar, och igår träffade för första gången ett sjuttiotal producenter från hela Sverige och föreläsare i Lysvik för att vidareutveckla lokal andelsmat.

Initiativtagare till mötet är Lennart Svahn:

– Vi är 2 000 medlemmar i vår facebookgrupp och det är jättekul att det kommer så mycket folk när vi kallar till ett möte, säger han.

Syftet med mötet är att bygga ett nätverk.

– Marknaden finns och hela Sverige är kartlagt, säger Lennart Svahn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".