Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Wasabröd ska forska vidare

Publicerat onsdag 24 april 2002 kl 13.07
Efter larmet om höga halter akrylamid i livsmedel som chips, pommes frites och hårt bröd säger Wasabröds forskningschef Leif Holmgren att man nu kommer att lägga ner resurser på att kartlägga varför det bildas akrylamid under till exempel bakning.
Däremot är det inte aktuellt att ändra något i produktionskedjan just nu. Leif Holmgren tycker också att man ska vara försiktig med analysen av vad de höga halterna egentligen innebär för hälsan. _Vi vet inte med säkerhet idag om acrylamid är cancerogent även för människor.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.