Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunen uppmanar till möten mellan gamla och nya Karlstadbor

Publicerat måndag 7 december 2015 kl 14.28
"Engagemanget finns, det vet jag"
(1:39 min)
Per-Samuel Nisser (M) och Mustafa Hashimi. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande och Mustafa Hashimi, medverkande i kampanjen "Öppenhet - Ja, tack". Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

I dag får alla Karlstadbor ett brev från kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser. Under parollen "Öppenhet - ja tack!" uppmanas Karlstadborna att välkomna nyanlända genom att skapa nya möten.

På en ny hemsida, som kommunen skapat, kan gamla och nya Karlstadbor träffas, liksom föreningar och företag.

– Jag tycker det är en bra plattform för att skapa vänskap och kunna göra något coolt och viktigt när man har gemensamma intressen. Det är en bra möjlighet att göra något på ett enkelt sätt och träffa folk man inte träffar varje dag, säger Mustafa Hashimi, som registrerat sig på hemsidan.

Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, berättar varför han har skickat ut brevet.

– Det är så, vilket vi alla vet, att det är en helt ny värld som nu påverkar oss direkt i Karlstad, på ett sätt vi kanske inte varit med om förut. Saker som sker i Syrien, Afrika och flyktingvågor som påverkar oss dagligen här. Då har vi tänkt att Karlstad ska vara en varm och välkomnande kommun där folk känner sig hemma och trivs oavsett om man bor här i dag eller kommer hit som besökare, vilket många nu gör på ett speciellt sätt. Kampanjen handlar om det - att hitta redskap och möjligheter för Karlstadbor att möta de som kommer hit, och för dem som kommer hit att få träffa en Karlstadbo.

Innebär det att Karlstadborna i nuläget inte är så bra?

– Jag tror det gäller var och en av oss - var vi än är vi är pratas det om de här frågorna. Många har ett stort  engagemang, både som individer och kanske i föreningar. Men i bland kanske man inte vet hur man kan engagera sig. Då kan hemsidan vara ett redskap och en möjlighet. Man kan kontakta någon, träffas eller hjälpa till på något sätt. Engagemanget finns, det vet jag, säger Per-Samuel Nisser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".