Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Facket säger nej till omorganisation på Åsbacka

Publicerat tisdag 15 december 2015 kl 11.15
Lotta Karlsson, Kommunal: "Man ser risker för ohälsa"
(3:16 min)
Äldreboendet Åsbacka i Molkom. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio
Äldreboendet Åsbacka i Molkom. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio

En planerad omorganisation på äldreboendet Åsbacka i Molkom möter hårt motstånd. De lokala förhandlingarna mellan facket och arbetsgivaren, Vardaga äldreomsorg, har strandat, och oron är stor både bland personalen och anhöriga till boende.

Omorganisationen innebär bland annat att avdelningar slås ihop, och enligt personalen och facket kommer förändringarna att leda till mer ensamarbete för personalen och mindre vård till de äldre.

Solveig Olsson är orolig för vad mer ensamarbete för personalen skulle innebära för hennes mamma som bor på Åsbacka.

– Man är orolig för att hon inte ska få den vård hon har rätt till, att hon kanske får ligga med blöta blöjor eller avföring, för det behöver ju alltid vara två personer, säger Solveig Olsson.

De lokala förhandlingarna mellan fackförbundet Kommunal och Åsbacka har strandat och man vill nu gå vidare till en central förhandling om den planerade omorganisationen.

– Kommunals medlemmar är väldigt bekymrade över omorganisationen. Det kan bli stressigt med ensamarbete och man har det kämpigt redan idag. Man ser risker med en omorganisation där man ska plocka bort sju timmar i omvårdnadstid per avdelning. Istället för 45 timmar ska det bli 38 timmar. Man ser risker för ohälsa, högre sjukfrånvaro och missar i omvårdnaden till följd, säger Lotta Karlsson, regionalt fackligt ombud för Kommunal.

Karin Andersson, verksamhetschef på Åsbacka, menar dock att ensamarbetet inte kommer att öka och att inga omsorgstimmar försvinner från boendet.

– Samma antal timmar som utförs idag kommer att utföras framöver. Vi gör ingen neddragning, vi säger inte upp någon personal. Men vi gör en förändring där vi vill styra timmar till behov. Vi vill ha resurser där behovet finns och vi vill ha en flexibel, anpassad resursfördelning helt enkelt, säger Karin Andersson.

Lotta Karlsson, regionalt fackligt ombud, står fast vid att omsorgstimmar försvinner.

– Grunden är ju att man tar bort sju timmar. Det ska till exempel gå till aktivering, städ, fastighetsskötsel och att det ska finnas tid att ta av om någon hamnar i livets slut och så vidare. Men grunden är en bemanning på sju timmar mindre per dag.

Enligt Lotta Karlsson mår flera i personalen dåligt och har sagt att om omorganisationen genomförs så kommer de att sluta.

– Jag tycker det är jättetråkigt att höra. Alla medarbetare behövs här hos oss för de utför ett väldigt gott omvårdnadsarbete. Men jag hoppas och tror att de ändå vill prova vårt nya arbetssätt och vara med och utvärdera och jobba fram det här, säger Karin Andersson, verksamhetschef.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".