Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Karlstad Airports nya styrelse

"Man kan säga att det är en nystart"

Publicerat torsdag 12 maj 2016 kl 15.46
Mikael Lundström (L): "Det är ju ett företag under kraftig granskning"
(4:10 min)
Entrén till Karlstad Airport. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Nu har kommunfullmäktige i Karlstad röstat om vilka som ska sitta i den nya styrelsen för Karlstad Airport. Ingen av de tidigare styrelsemedlemmarna får sitta kvar.

– Vi har jobbat lite annorlunda den här gången med anledning av att det har varit mycket diskussioner kring Airport. Vi har haft en bredare diskussion mellan partierna för att hitta olika kompetenser och erfarenheter och även kopplingar till politiken, säger en nöjd Per-Samuel Nisser (M). 

– Man kan säga att det är en nystart för Karlstad Airport.

Det var för drygt en månad sedan som den förra styrelsen meddelade att man lämnade sina platser till förfogande. Ingen av dem har heller fått sitta kvar.

Alla styrelsemedlemmar som nu valts (hela listan hittar du nedanför artikeln) har partikopplingar, utom Stefan Larsson som nominerats av Moderaterna. Han är vd för Färjestad och har 25 års erfarenhet från just flygbranschen och SAS på internationell nivå.

– Jag hoppas att jag tar med mig erfarenhet om marknadsfrågor, flygbolagstänk, hur man etablerar, driver och underhåller flyglinjer för att skapa lönsamhet. Och kontakter naturligtvis, säger Stefan Larsson till P4 Värmland. 

Han har följt de senaste månaders turbulens kring flygplatsen från sidlinjen, som han uttrycker det och utan att vilja kommentera djupare så säger han att det är en komplex fråga att utveckla flyget i en region som Karlstad och Värmland.

– Där får man använda alla verktyg som finns för att skapa en attraktivitet.

Endast en kvinna är med i styrelsen som är vald till 2019. Centerpartiet hade inte nominerat någon inför torsdagskvällens möte, utan gör det till ett senare möte. Ordförande för den nya styrelsen blev liberale Mikael Lundström som säger att han har en stor respekt för sitt nya uppdrag. 

– Det handlar om att göra en nystart, att blicka framåt, skapa arbetsro för styrelsen och företaget och ta itu med de frågor som behöver jobbas med.

Men vilka de frågorna är vet han inte själv ännu. Först under fredagen kommer han att bli insatt i flygplatsen.

– Men det är ju ett företag under kraftig granskning och det får jag ju räkna med att det vi gör kommer att följas upp och granskas ganska hårdhänt.

Hur känns det?

– Jo men jag har varit med i sådana situationer tidigare så att det ska nog gå bra.

Karlstad Airports nya styrelse

  • Mikael Lundström (L), ordförande
  • Lars Andersson (S), vice ordförande
  • Stefan Larsson (-), ledamot (nominerad av Moderaterna)
  • Ann-Kristine Johansson (S), ledamot
  • Torbjörn Joghed (KD) suppleant,
  • Kjell Larsson (S), suppleant

Centerpartiet har ännu inte nominerat någon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".